22.9.2010

HOT TO #5 renkaat

Pinta:
Itse en käyttäisi edessä slicksejä, koska hyvällä pinnalla niissä on hyvä pito, mutta huonolla(joka ikisellä stunttispotilla)pinnalla ne ei pidä yhtään. Takana menee miltei mikä kuvio vain riippuen rungosta.

Runko:
Hommatkaa laakeita renkaita eteen ja taakse. Älkää hommatko pyramidimaisia renkaita. Pyramidi maiset renkaat aiheuttaa endoissa helposti woblereita ja takana pyramidi tekee pyörästä pystyssä erittäin epävakaan. Rinkeihin kaadettaessa myös kaatuu helposti liian syvälle.

Päiväys:
Tarkasta paisto päiväys renkaan kyljestä. Tämä rengas on siis paistettu viikolla 3 vuonna 2004. Eteen tuoretta(09-10), stuntatessa taakse suht tuoretta(07->) ja donitsi/drifti miehille vanhaa(01->).

Paineet:
Edessä kannattaa pitää aikalailla vakio paineita(2,0-2,5) jos edessä on huono rengas, voi paineita laskea hieman, mutta ei liikaa, ettei moustarpatessa mene etuvanne soikeaksi. Takarenkaan paineet on todella henkilökohtaiset. Pääsäääntö on kuitenkin, että aloitellessa kannattaa pitää pieniä paineita(alle1,0bar) tämä vakauttaa pyörää pystyssä ja rinkejä on helpompi ohjata todella hitaissa vauhdeissa. Kovemmat paineet helpottaa taas rinkiin kääntymistä ja ohjausliikkeet pysyvät paljon pienempinä, mutta paineet kannattaa nostaa vasta kun osaat ajaa! Huomaa myös että vanha kova rengas tarvitsee vähemmän painetta kuin uusi löysä/pehmeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti