13.7.2010

Aloitetaan nyt itsekin jonkin sortin opas osio. Kyseessä ei sitten ole mitään absoluuttisia totuuksia vaan omia mielipiteitäni.

HOW TO #1 TANK DENT:

Elikkäs tank denttejä on varmasti yhtämonta erilaista kuin on tekijöitäkin, mutta muutamalla pikku tipillä voi saada jo kerralla hyvän.

Työkalut: Unohtakaa ne pikkuvasarat jolla teet tankkiisi miljoona pientä kraateria kitillä täytettäväksi tai pahimmassa mahdollisessa tapauksessa repeämän. Mielellään aina pehmeämpi työkalu kuin työstettävä osa. Jos on kuitenkin pakko käyttää pikku vasaraa niin heittäkää väliin vaikka hitsaushanska kolminkerroin. Tässä on ihan haka työkalu tuohon hommaan.

Mallit: Pää suuntauksina on olemassa niin kutsuttua Flat tank denttiä ja O-town denttiä. Itse suosin jälkimmäistä, koska se vaan toimii. Joskus aikoinaan PC-25:sessa mulla ei ollut edes denttiä vaan pelkkä skeittigrippi tankissa ja sekin toimi yllättävän hyvin(Tässä mallia)

Itse en ole aikoihin hakannut muita kuin O-town mallisia denttejä joten sen käyn nyt läpi. Ihan ensimmäisenä hakataan tankin korkin(sen TÄYTYY olla paikallaan) takareunaa sisäänpäin. Siitä sitten kohti tankin reunaa puoliympyrässä puolelta toiselle niin kauan kun sopiva koko löytyy. Varo hakkaamasta reunaan terävää kulmaa jota yrität sitten korjata hakkaamalla lisää, näin saat myös helposti repeämän aikaiseksi. Jos repeää niin muutama kerros kemiallista metallia pitää kyllä juiset sisällä. Jos työkalut on olleet kohdallaan, niin et tarvitse kittiä. Omani, migun ja tonyn tankeissa ei ole kuin spray filleriä pieni kerros.

Mitä päälle: Itse käytin skeitti grippiä joka on halpa, todella pitävä, mutta housuja kuluttava vaihtoehto. Jotkut käyttävät sitten Stomp grippiä ja toiset Gorilla grippiä, molempia saa halvalla Ebaystä!

Hifistelyä: Jos halutaan oikein vimosen päälle dentti niin siihen tehdään lippi näin tai näin. Jotkut käyttävät myös vortexin tai muun valmistajan aftermarket korkkia tai siirtävät korkin muualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti